Hei

M
eillä on ollut koiria vuodesta 1997 lähtien. Vuonna 2008 ostimme espanjanvesikoiran ja sen myötä ihastuimme rotuun niin paljon, että päätimme alkaa kasvattamaan niitä. Syksyllä 2009 kävimme kasvattajakurssin ja allekirjoitimme kasvattajasitoumuksen. Myöhemmin syksyllä lähetimme kennelnimianomuksen. 17.3.2010 Suomen Kennelliitto hyväksyi Maravilloso kennelnimen. Samana päivänä syntyi myös ensimmäinen pentue Minnille. Marjo on käynyt myös Suomen kennelliiton kasvattajan jatkokurssin helmikuussa 2011. V. 2016 Marjo liittyi SuKoKaan (Suomen koirankasvattaja yhdistykseen). Kuulumme Vesikoirat ry:n sekä Espanjanvesikoiraharrastajat ry:n.


Kasvatamme perroja pienimuotoisesti kotonamme, muutama pentue per vuosi. Pennut asuvat perheemme kanssa tottuen erilaisiin ja eri-ikäisiin ihmisiin.  Kolme ensimmäistä viikkoa rauhoitamme huoneen, jossa pentulaatikko on. Tänä aikana emo saa rauhassa hoidella pentujaan. Päivittäin pennut saavat ihmiskosketusta, pidämme sylissä ja silittelemme (koskettelemme pentujen tassuja,korvia sekä koko kroppaa) .3 viikon ikäisinä ne saavat pikkuhiljaa tutustua meidän muihin koiriimme. 3-4 
viikon ikäisenä siirrämme pennut olohuoneeseen pentuaitaukseen. Sieltä kuulevat meidän arjen ääniä. Pentuaitauskin on emon ja pentujen valtakuntaa, muilla koirillamme ei ole sinne asiaa. Perheemme ihmiset oleskelelevat ja leikkivät pentujen kanssa aitauksessa. Seuraavana "maailmaan" tutustumisena on, että saavat päivisin oleskella meidän kaikkien seurassa pentuaitauksen ulkopuolella. 4-5 viikon iässä aloitamme ulkoilua. 5-6 vk:n iässä "valtaavat" olohuoneemme, ja sen jälkeen aitauksessa ei enään haluta nukkua öitä.


Harrastamme koiriemme kanssa agilityä (Manna, Meri, Mysli), Rally-Tokoa (Meri, Mysli) sekä Nose Workiä (Myy, Mysli, Manteli) pääasiassa. Myös jonkun kerran vuodessa käymme paimentamassa lampaita, teemme verijälkeä (MeJä), Hakua, VEPEä, DOBOa, koirafrisbee, näyttelyjä. Myös toivomme pentujen tulevien kotien  harrastavan jotain perronsa kanssa. Perro on työkoira., joka kaipaa liikuntaa, aivotyöskentelyä ja ihmisen kanssa yhteistä tekemistä. Ikä ei ole rajoite: Minni 11v (joulukuussa v.2019 12v) kävi paimentamassa lampaita, kotona Marjon ohjauksessa aloitti Nose Work treenailun.


T
avoitteenamme on kasvattaa terveitä, hyvä luonteisia ja rodunomaisia espanjanvesikoiria. Pennut myymme tai sijoitamme käyttäen Suomen Kennelliiton lomakkeita.

Jos olet päättynyt hankkia perron ja kiinnostuit tulevista pennuistamme, otathan yhteyttä joko puhelimitse tai sähköpostilla, vastaamme mielellämme!

- Marjo & Jari

Syksyllä 2013 suoritin Kennelliiton kasvattajan peruskurssin hyväksytysti läpi ja maaliskuussa 2014 liityin Kennel Maravillosoon kasvattajaksi. Opiskelen parhaillani koirahierojaksi.

Omaan laumaani kuuluu tällä hetkellä avomies Rontti (Roy), lapseni Rufus sekä energiset perrotytöt Muru, Mansi ja Maito. Muru tuli minulle vuonna 2011 ja Mansi tuli vuoden 2013 Maravilloson F-pentueesta. Maito on Mansin ensimmäisestä pentueesta eli vuoden 2015 Disney-pentueesta.

Meidän koiraharrastuksiin kuuluu agility, dobo ja rallytoko. Agility on vienyt ihan mukanaan. Se, että harrastelen ja kisailen itse minun ja vanhempieni koirilla ei riittänyt vaan kävin agilityn koulutusohjaajan peruskurssin, jotta osaan kouluttaa muita ja jakaa agilityiloa muillekin!

- Millis 
Yhteystiedot:

KENNEL MARAVILLOSO
Marjo, Jari ja Millis Parttimaa
puh. 050-3466742
Lähdemäentie 70
Otalampi, Vihti
marjo-riitta.parttimaa(at)kolumbus.fi

FACEBOOK -SIVUMME
(saa käydä tykkäämässä ja päivitämme facebookkiin uutisia/kuvia kennelistämme useasti)

YOUTUBE -SIVUMME
(sieltä löytyy videoita kennelistämme, koiristamme ja pennuistamme)

KENNEL MARAVILLOSO 

Marjo, Jari ja Millis Parttimaa
puh. 050-3466742
Lähdemäentie 70
Otalampi, Vihti
marjo-riitta.parttimaa(at)kolumbus.fi


FACEBOOK -SIVUMME

YOUTUBE -SIVUMME

KUVA -GALLERIAMME