Meille on syntynyt ihania pentuja jo vuodesta 2010.

Alla listattuna Maravilloson kaikki pentueet:


?-pentue 

(Pentue odotteilla)


Urokset:

Nartut:


Emona  Nekku, Maravilloso Princesa. Nekun terveystulokset: lonkat B/C (lonkkaindeksi 102), kyynäreet 0/0, silmät terveet, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, PRA-A, selkä: VA0 (Normaali), SP0 (puhdas) , LTV1. Näyttelyt AVO-ERI. Nekku on keskikokoinen ja painaa 16.3kg.

Nekun emännän kertomus: Nekku on innokas kaikkeen tekemiseen ja aina mukana ihan missä tahansa hommassa. Toki myös sohvalla makoilu ja laiskottelu ihmisten kanssa on sen lempipuuhia. Se rakastaa omia ihmisiään ja kaikkia muitakin, kunhan saa tutustua omassa tahdissaan. Lapset on sen erityissuosiossa, eikä Nekkua haittaa vaikka pienet ihmiset joskus tervehtivät sitä rajumminkin.
Nekku on toiminut koulukoirana ihan pennusta asti ja on sopeutunut hienosti koulun meteliin, temmellykseen ja erilaisiin tiloihin. Nekku rakastaa agilityä ja radalla haluaisi mennä tuhatta ja sataa. Aksaa se on treenannut oman perheensä nyt 12-vuotiaan tytön kanssa jo kaksi vuotta. Nekku on kokeillut myös Rally-Tokoa ja lampaiden paimennusta, ja kaikki harrastaminen on sille tosi mieluisaa. Oman perheensä kanssa Nekku harrastaa vielä matkailuautoilua ja on kyydissä kuin kotonaan. Uudet paikat tutkitaan aina innokkaasti ja uimaan on päästävä, jos vain mahdollista!
Nekun suosikkiaisioita ovat ehdottomasti asioiden noutaminen vedestä, metsässä juoksentelu, kepit, syöminen ja hyvistä paikoista rapsutusten saaminen.


Isänä Mauno, Florandos Love Comes In Summernight. Maunon terveystulokset: Lonkat A/A (lonkkaindeksi 113), kyynäreet 0/0, silmät terveet, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, PRA-A (terve), Diluutio D/D (terve), selkä: VA0 (normaali), LTV0 (normaali).

Mauno on erittäin aktiivinen, utelias, ihmisrakas, mutta myös herkkä persoona. 
Rakastaa metsässä ja mökillä olemista sekä nenätyöskentelyä. 
Isäntä haluaa kovasti saada Maunosta metsästyskaveria, mutta oln vielä aika malttamaton iän takia. Maunon emo olla kova riistavietti, ja Mauno oppii  paljon metsästyasioita, kun emo tekee ne ensiksi. Uiminen on  parasta varsinkin, jos veteen heitetään lelu minkä käskystä noutaa, koska lelut on sille hyvin tärkeitä. Muiden koirien seurassa on hyvin kiltti ja lähtee heti leikkiin mukaan, jos muut ovat kilttejä,  ei pidä uhkaavista koirista. 
Koti on sille tarkka paikka, ja reagoi heti, jos joku ylittää tonttini rajat. 
Maunon perheeseen kuuluu kaksi lasta, ja on aina heidän leikeissään mukana, mutta tarvittaessa myös erotuomarina. Mauno on käynyt muutamissa mätsäreissä harjoittelemassa näyttelyitä varten, mutta  näyttelysuunnitelmay menivät mönkään tämän maailmanlaajuisen tilanteen vuoksi, mutta isännän mielestä Mauno on luonnonlahjakkuus. Rakastaa halailuja ja lähekkäin olemista.  Sillä on hieman omatapa osoittaa rakkautta ottamalla ihmisteni ranteet suuhun hellästi. Osoitaa myös katumuksen hyvin selkeästi, jos joku vahinko on käynyt. Ei pelkää vieraita ihmisiä, mutta ei pidä, jos joku liian äkkiä yrittää rapsutuksia tarjoilla. Tarvitsee omaa aikaa tutustua ihmisiin ja heidän "tarkoitusperiin".
Maunon isä on virallinen etsijäkoira. Onkin useasti päässyt etsimään ja paikallistamaan kadonneen eläimen.

Yhdistelmän  sukusiitosprosentti 1,11% kuuden sukupolven mukaan.


                                         Nekku                                                                                      Mauno

**************************************************************************************************************************************
Lady and The Tramp-pentue 

(Syntyivät 25.05.2020)


Urokset: Maravilloso Trusty   "Nipa"

              Maravilloso Tramp   "Tahvo"

              Maravilloso Jock    "Riki"

Nartut:   Maravilloso Peg   "Tilda"

              Maravilloso Lady   "Mäntä"


Emona Maito, Maravilloso Little Mermaid. Maidon terveystulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 106), kyynäreet 0/0, silmät terveet, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, PRA-A, Diluutio D/D (terve). Näyttelyt AVO-EH. Maito on pieni (säkä 38cm, paino 11kg) agilyä harrastava medikokoinen perro.

Maito asuu Milliksen, Royn ja Rufus pojan (1v6kk) ja kahden perrotytön (Muru ja Mansi) kanssa. Harrastaa agilityä, ja jonkun kisankin käynyt. Kotona harrastavat koiratemppuilua. Maito on aktiivinen ja eloisa tyttö.  Rufus ja Maito ovat parhaita kavereita. Nukkuvatkin välillä yhdessä. Vihdin perrolauman kanssa on paljon tekemisissä: käy hoidossa ja kyläilemässä, yhdessä tehdään lomareissuja. Vihdin kotimme voisi sanoa olevan Maidon kakkoskoti.


Isänä Leo, Maravilloso Simba Del Rey León. Leon terveystulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 107), kyynäreet 0/0, silmät terveet, selkä tutkittu (VAO (normaali), SPO (puhdas), LTV0 (normaali) ), polvilumpioluksaatio 0/0. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve), PRA-A. Näyttelyt: JUN-ERI, VSP, SERT. Leo epävirallinen mittaus säkä noin 44 cm, paino 18kg.  Leo asuu isänsä Elmon luona.

Leon emännän kuvaus siitä: Leo on iloinen, leikkisä (löytyy taistelutahtoa), tavaroita kanniskeleva hännänheiluttaja, joka touhuilujen jälkeen väsähtää mielellään sohvalle viereen. Lihaksikas sporttipoika on nopeasti oppiva ja helposti koulutettava, mielyttämisen haluinen, itsenäinen ongelmienratkoja, joka viihtyy saunassa kovissakin löylyissä. Vaikka Leo on vilkas ja välillä kierroksilla käyvä, niin nenähommissa se keskittyy ja työskentelee sitkeästi ja tarkasti. Leo harrastaa PK-lajeista hakua, jälkeä ja esine-etsintää. Tavoite olisi suorittaa ph-koe, kisakoiraksi Leo on liian pieni kooltaan. Rally-Tokossa kisailee voittajaluokassa. Vuoden verran on harrastanut Nose Workiä ja agilityä. Näyttelyihin on tarkoitus tulevaisuudessakin mennä.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti 2,16% kuuden sukupolven mukaan.Maito                                 Leo

*************************************************************************************************************************************

T-pentue

(Syntyivät 06.03.2020)


Urokset: Maravilloso Tesoro Marrón  "Pontus"

               Maravilloso Trol Cara  "Uno"

               Maravilloso Toro Fuerte  "Kobe"

Nartut:     Maravilloso Traza Ojo  "Pipsa"

                Maravilloso Trenza Frente  "Coco"


Emona Malla, Maravilloso Isla De Amor. Mallan terveystulokset: lonkat C/C (lonkkaindeksi 95), kyynäreet 0/0, silmät terveet, selkä terve (VA0, SP0, LTV0), PRA-A, Diluutio D/D (terve), kilprauhastulokset ok, TGAa negat. Näyttely: JUN-ERI, SERT.

Mallan perheen kuvaus neidistä: Malla on aktiivinen, reipas ja ihmisrakas. Vieraat toivottaa iloisin haukahduksin ja häntää heiluttaen. Myös eri ikäisten lasten ja koirien kanssa tulee hyvin toimeen. Malla harrastaa Rally-Tokoa (vakioryhmässä viikottain), kisoissakin jo käynyt.  Mallalla ei ole juurikaan ennakkoluuloja uusien asioiden kokeilemisessa, ja tämän ansiosta sen kanssa on ollut helppo tutustua Doboiluun (käy kerran kuukaudessa). Nose Worki viikonloppukurssin on käynyt, ja kotioloissa sen jälkeen treenaillut. Myös lampaita on käynyt paimentamassa. Malla on vesikoira kirjaimellisesti. On sitten vettä missä vaan, niin sinne on päästävä. Vedestä noutaminen kuuluu suosikkiharrastuksiin.

Meillä Malla on kyläillyt useastikkin, ja hyvin on sopeutunut laumaamme. Tyttöjen kanssa leikit sujuu hyvin. Meidän ihmisten kainalossa sohvalla tykkää nautiskella rapsuttelusta.


Isänä Sulo, Florandos Prince Of Loyalty. Sulon terveystulokset: lonkat A/A (lonkkaindeksi 113), kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Näyttely: JUN-EH. 

Sulon perheen kuvaus pojasta: Sulo on rauhallinen, harkitsevainen, ystävällinen, viisas, herkkä ja rakastava pallohullu. Sulo päästelee hassuja pörinöitä ja huokauksia käydessään lepäämään, sekä haukkuu ilmoittaessaan vieraista. Rakkausmörinää pitää lelu suussa. Se tulee hyvin toimeen kaikkien ihmisten ja koirien kanssa. Ikävätkin toimenpiteet, trimmailut ja eläinlääkärissä käynnit sujuvat suurempia hermoilematta. Sulo onkin parhaillaan kouluttautumassa koulukoiraksi Koirat Kasvatus ja kuntoustyössä ry:n ja JAMSin järjestämällä kurssilla. Sulo on harrastanut agilitystä Rally-Tokoon, mutta rakkaimpia harrastuksia ovat ehdottomasti Nose Work ja muut hajuhommat. Uimisesta tykkää. Sulo elää ja toimii useimmiten "Hidasta Elämää" teeman mukaisesti ja energiaa harkiten käyttävästi, olematta kuitenkaan laiska lapanen. Ihana ja rakas sydämellinen koira!

Sulo on meidän Myslin veli, paljon samanlaisia luonteenpiirteitä sisaruksista löytyy. Sulon Marjo tapasi jo pentukoulussa. Oli silloin avoin ja reipas pentu. Nyt Mallan kanssa Marjon mennessä heille, terveihti Marjoa, mutta Malla vei voiton. Alkoivat juoksuleikkejä iloisesti leikkimän..


Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,10 % kuuden sukupolven mukaan.

                                  

                                    Malla                                                                                     Sulo

*************************************************************************************************************************************
Noche Amor-pentue

(Syntyivät 10.01.2020)


Urokset: Maravilloso Noche Amor Héreo  "Redi"

              Maravilloso Noche Amor Principe  "Papu"

              Maravilloso Noche Amor Querido  "Onni"

Nartut:   Maravilloso Noche Amor Perla  "Peppi"


Emona Nella, Maravilloso Noche Tibia. Nellan terveystulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 104), kyynärnivelet  0/0, silmät terveet (yksi ylimääräinen ripsi), PRA-B (kantaja), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelytulokset 2xSERT. Nella harrastaa agilityä. Käy kerran viikossa kasvateillemme järjestämissämme treeneissä. Rally-Tokoakin jonkun verran treenaillut. Nella asustaa perheessä, jossa on myös toinen perronarttu, myös kasvattimme. Nella sopeutuu hyvin meidän omaan laumaamme, kun on meillä hoidossa. Ei arkaile, vaan asettuu taloksi heti. Tietää ruokailessakin, missä järjestyksessä ruokakipot tarjotaan, siis oman paikkansa järjestyksessä. Rapsutteluja tulee hakemaan niinkuin muutkin tyttömme. Samoin viereemme tulee nukkumaan. Sopeutuvainen neiti, ollaan sitten liikuttu missä paikoissa vaan. Nellan perheen kuvaus Nellasta: Aktiivinen, sopeutuvainen, seurallinen, utelias, kaikkien kaveri ja pusuttelija. Aika vähällä harjoituksella oppiva. Kaiken kaikkiaan hurmaava neitokainen.


Isänä Uuno, Sano Bolero Noche De Agosto. Uunon terveystulokset: lonkat A/A (lonkkaindeksi 108); kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A (vanhempien mukaan), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Selkä ja polvet tutkittu epävirallisesti terveiksi. Näyttelytulokset FI MVA. LTE 144p.  Uuno asuu kolmen aikuisen perheessä (vanhemmat+lapsi). Uunon perheen kuvaus: Uuno  on kotona rauhallinen loikoilija, ei vaadi jatkuvaa huomiota. Tyytyy pelkkiin lenkkeihin, kun on treeneistä taukoa. Arjessa mutkaton ja helppo kaveri, sen kanssa voi liikkua missä vain huoletta. Riistaveittiä ei ihan hirveästi ole, pupun tai peuran perään saattaa lähteä nähdessään, mutta tulee nopeasti takaisin. Agilityä harrastanut jonkin verran, tykkää lajista. Myös Rally-Tokoa,  siinä ALO-luokassa kaksi tulosta. Lempi laji on PK-haku. Siinä Uuno on varsin pätevä, ja haukkuu hyvin. Ruoka-ajat ovat tärkeitä, pitää huolen, että tarjoilu pelaa silloin kun kuuluukin.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,20% kuuden sukupolven mukaan.

             

                                                                            Nella ja Uuno

**************************************************************************************************************************************
Navidad-pentue
(syntyivät 16.12.2019)

Urokset: Maravilloso Blanco Navidad      "Hopo"
              Maravilloso Duende Navidad     "Onni"
              Maravilloso Reloj Navidad         "Hugo"
Nartut:   Maravilloso Mágica Navidad      "Piko"
              Maravilloso Estrella Navidad     "Kerttu"
              Maravilloso Almendra Navidad  "Manteli"
              Maravilloso Princesa Navidad   "Toffe"

Emona Mysli, Florandos Princess Of Tenderness. Myslin terveystulokset: lonkat B/A (lonkkaindeksi 106), kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A (vanhempien mukaan), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO-ERI, PN2, VARA-SERT. Mysli harrastaa agilityä, Rally-Tokoa (testin läpäissyt), Rally-Tokoa (ALO). Mysli oli Vesikoirien mestaruuskisassa ALO-luokassa 2. . Nämä yhdet kisat ehdittiin käydä ennen astutusta. Mysli on luonteeltaan "kaikkien kaveri". Ei kylläkään mene juosten vieraiden ihmisten luokse. Jos joku koira sitä komentaa tai sille ärähtää, niin yleensä kääntä pään pois ja jatkaa matkaa. Osaa kyllä puolustautua, jos sellainen tilanne on. Meidän omista koiristamme Mysli on rauhallisin, mutta harrastuksissa löytyy oikeanlainen vire. Se ei ole turhan hötkyilijä. Silloin kun tehdään töitä, niin se on täysillä mukana. Neiti on hyvin ahne ruoan perään, joten on ollut helppo motivoida uusien asioiden opettelussa. Mysli tykkää  omanväen kainalossa nukkua ja nauttii rapsuttelusta. Välillä tulee komentamaan, että saisi rapsutteluja. Lapsista tykkää. Milliksen pojan Rufuksen (10kk) hyvä kaveri on.

Isänä Aston, Perro Cabo Abramis. Astonin terveystulokset: lonkat B/B (lonkkaindeksi 107), kyynärnivelet 0/0, polvilumpioluksaatio 0/0, silmät terveet, PRA-A (vanhempien mukaan), kilpirauhastulokset ok, TGA negat, Diluutio D/D (terve), NAD terve. Tittelit: POHJ MVA, FI MVA, DK MVA, FI JVA, SE JVA, DKV-18 (Tanskan voittaja). LTE 159p. Aston  on sosiaalinen, avoin, mukava uros ja mukautuu hyvin erillaisiin ympäristöihin. Sillä ei ole metsästysviettiä, joten metsässä sen voi pitää vapaana. Se harrastaa jäljestystä, ja kisailee  siinä.
Kesällä, kun kävimme (Marjo, Jari ja Mysli) tapaamassa Astonia, niin se tuli iloisesti meidän luokse. Myslin kanssa intoutuivat leikkimään. Todella ihana suloinen poika. Niin me kaikki ihastuimme heti Astoniin. Lokakuussa Myslin ja Astonin rakkaus roihahti.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,27%  kuuden sukupolven mukaan.

                                                                       Aston ja Mysli

**************************************************************************************************************************************
S-pentue
(syntyivät 31.10.2019)

Urokset:
Maravilloso Solista   "Coco"
Maravilloso Sonido   "Otso"
Maravilloso Susurro  "Nuutti"
Maravilloso Silbido    "Otto"
Maravilloso Suspiro   "Pepe"


Emona Oona, Maravilloso Frozen Anna. Oonan terveystiedot: lonkat B/A (lonkkaindeksi 104), kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutio D/D (terve). Näyttelyssä JUN-ERI, AVO-EH. Oona on suht pieni tyttö, painaa 14kg. Pääharrastus on agility, harrastanut pennusta lähtien. Rally-Tokoa nuorempana harrasti. Nose Work kurssin käynyt syksyllä 2019 - ohjaajalta sai kehuja, kun oli suloinen taitava nenän käyttäjä. Oona asustaa kahden teini-ikäisen ja heidän vanhempiensa kanssa. Vihdissä on ollut hoidossa useinkin, ja hyvin laumaan (kuuden koiran) sopeutunut. Mielellään lähtee Vihtiin, kun Marjo tai Jari käynyt hakemassa.  Kotona Oona nauttii kainalossa oleilusta ja nukkumisesta, sekä mökillä vapaana juoksemisesta ja uimisesta.

Isänä Toffi, Maravilloso Maizal. Toffin terveystulokset: lonkat C/C (lonkkaindeksi 92), kyynärnivelet 0/0, silmät  terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO-ERI, VARA-SERT. Toffi on perusluonteeltaan rauhallinen tutkiskelija. Nopeasti asiat oppiva. Agilityradalla syttyy ja silloin mennään kovaa vauhtia. Ohjaajalta vaatii nopeaa reagtiota ilmoittaa seuraava este, ettei Toffin tarvi lähteä kyselemään, että mihis menen. Toffin kaverina kotona on muutama vuosi vanhempi Caro perrouros. Ovat tosi tärkeitä toisilleen. Perheeseen kuuluu Ritva ja Harri.  Viikonloppuisin silloin tällöin heidän lapsenlapsensa tulevat mökille poikien kanssa leikkimään. Mökillä oleskellevat paljon. Siellä Toffi nauttii uimisesta. Iloisena pojat tulevat Marjon ja Jarin luokse hoitoon. Ovat olleet pisimmillän kolme viikkoa yhtä putkeen hoidossa, ja hyvin ovat viihtyneet tyttöjemme kanssa leikkien.

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,,27%  kuuden sukupolven mukaan

Pennuista odotamme vanhempien mukaan vauhdikkaita harrastuskoiria, rauhallisemmissa lajeissa taitavia työskentelijöitä.

                                    Oona                                                                                    Toffi

*************************************************************************************************************

Under The Sea- pentue 

(syntyivät 18.1.2019)


Urokset: Maravilloso Sebastian  "Viljo"

               Maravilloso Flounder  "Lucifer"

Nartut:    Maravilloso Aquata  "Ade"

               Maravilloso Ursula  "Mekku"

               Maravilloso Ariel  "Kira"


Emona Maito, Maravilloso Little Mermaid. Maidon terveystiedot: lonkat B/B, kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A., kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO-EH. Maidon säkä 38cm, painaa 11kg. Pieni, pippurinen ja sitkeä tyttö. Harrastaa agilityä. Vauhtia riittää radalla. Hienosti yhteistyö pelaa Milliksen kanssa, korvatkin on tallella radalla. Milliksen kanssa harrastavat kotona sirkustemppuja ja Doboilua. Maito asustaa Milliksen, Royn ja vauva luona, siellä myös kaksi perro tyttöä (Muru ja Mainsi) Maidon lisäksi. Aika ajoin on Marjon ja Jarin luona hoidossa Vihdissä. Hyvin tulee toimeen koiralaumassa ( Marjon ja Jarin kuuden koiran kanssa). Yhdessä tehty koko lauman kanssa lomareissuja, ja reippaiden tyttöjen kanssa ne ovat onnistuneet hyvin. Maito matkustaa ongelmitta erillaisissa kulkuneuvoissa. Maito nukkuu Milliksen tyynyn takana, Vihdissä Marjon tyynyn takana. Pojille välillä pitää kiljua, mutta nopeasti hyväksyy ne ja lähtee niiden kanssa leikkimään. 


Isäksi pienten kommellusten jälkeen päätyi ihanainen, komea, taitava Fredde   (Nadador Torbellino Furioso). Fredden terveystulokset: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, kilpirauhastulokset ok, TGAa Negat, Diluutio D/D (vanhempien mukaan), PRA-A (terve). Näyttelytulos AVO-ERI, SA. SPA1 (spanielientaipumuskoe). 

Fredde harrastaa monia eri lajeja. Nosework on noussut suosikiksi. Harrastuksissa tehdään innolla ja täysillä, silloin ei ulkopuoliset häiriöt häiritse. Kotona osaa jo nauttia sohvalla rapsuteltavana olemisesta, ikä tekee tehtävänsä ;) . Ikänsä on ollut terve. Eläinlääkärin luona käynyt ottamassa vain rokotukset.

Alla löytyy kertomuksia Freddestä.


Tästä pentueesta odotamme vauhdikkaita ja innokkaita harrastuskoiria.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,06%  kuuden sukupolven mukaan.


Alla vasemmalla Maito ja oikealla Fredde.

**************************************************************************************************************************************
Berries-pentue

(syntyivät 15.1.2019)


Urokset: Maravilloso Frambueso  "Bruno"

               Maravilloso Escaramujo  "Nero"

               Maravilloso Zarzamora  "Pyry"

               Maravilloso Arándano  "Kiba"

Nartut:    Maravilloso Fresa  "Luna"

               Maravilloso Baya  "Viiru"

               Maravilloso Cereza  "Nella"


Emona on Mansi (Mansikka), Maravilloso Frutilla. Mansin terveystiedot: lonkat C/C, kyynäreet 0/0, polvilumpioluksaatio 0/0, silmät terveet, PRA-A. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO ERI, AVK 2. Mansin pääharrastus on agility, sitä on pari kertaa viikossa. Siinä vauhtia riittää radalla. Mansi on hyvin tyytyväinen, kun on radan tehnyt (vaikka aitoja olisikin pudonnut :) ). Iloisena menee ohjaajan luokse tyyliin, että eikös mennyt hienosti. Kotona myös on Dobo pallo, jolla tykkää Milliksen kanssa jumpata. Myös monet ns sirkustemput ovat Mansin mielipuuhia. Myös kotioloissa ja lenkeillä tekevät kaikenlaisia koirajuttuja mm. etsimistä - nenä työskentelyä.  Lenkillä metsässä juoksentelee vapaan. Kulkee myös hienosti ihmisen vieressä tai takana - siis seuraa ihmistä, luvalla lähtee muiden kanssa juoksemaan. Mansi rakastaa ihmisiä, ja sen kyllä huomaa nopeasti, kun märkiä pusuja saa. Royn kanssa Mansi käy välillä treenailemassa koirafribeetä. Mansi asustaa Milliksen ja Royn kanssa. Perheeseen kuulu Mansin lisäksi Muru ja Maito perrotytöt sekä vauva. Meillä Vihdissä tytöt kyläilevät usein, saattavat olla viikonkin "lomailemassa". Joten Mansikin on kuin kotonaan meillä - meidän tytöt sekä Milliksen ja Royn tytöt ovat kuin yhtä perrolaumaa. Yhdessä tehty monia lomareissuja mm Saarenmaalle ja Pärnuun. Helppoa reissata reippaiden perrotyttöjen kanssa. 


Isänä Fredde (Nadador Torbellino Furioso). Fredden terveystulokset: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, kilpirauhastulokset ok, TGAa Negat, Diluutio D/D (vanhempien mukaan), PRA-A (terve). Näyttelytulos AVO-ERI, SA. SPA1 (spanielientaipumuskoe). 

 "Fredde on vauhdikas ja työteliäs koira, joka on aina mukana siellä missä tapahtuu. Se tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa, mutta työmoodissa ollessaan ympärillä olevat  asiat ovat sille yhdentekeviä. Fredden kanssa harrastetaan eri koiralajeja laidasta laitaan, ja sen onkin monipuolisuudessaan mitä parhain treenikaveri. Sohvaperunaa tästä koirasta ei saa tekemälläkään. Hellyydenosoituksista ei erityisemmin välitä, yöllä kyllä pujahtaa emännän jalkopäähän nukkumaan."  - Tämä omistajansa Leenan kertomus Freddestä.

Fredde on sopeutuvainen ja lungityyppi, mitä meillä on ollut ilman perhettäänkin. Mutta kun tehdään jotain, niin heti innokkaana on mukana.


Odotamme tästä iloisia ja innokkaita harrastuskoiria. Ns "sohvaperunoiksi" tästä pentueesta ei ole.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,62%  kuuden sukupolven mukaan.

Alla vasemalla Mansi ja oikealla Fredde.

**************************************************************************************************************************************
R-Pentue

(Syntyivät 3.3.2018)


Urokset:  Maravilloso Roquero  "Topi"

               Maravilloso Regaliz  "Jupi"

Nartut:    Maravilloso Razón  "Vappu"

               Maravilloso Regalía  "Vega"

               Maravilloso Ramita  "Iituliinu"

               Maravilloso Retreta  "Ella"

               Maravilloso Reina  "Luna"

               Maravilloso Rosaleda  "Nana"

 

 Pentueen emo on Meri (Aquatic Mama Cocha) . Musta valkoisin merkein. Terveytulokset:  lonkat B/B (lonkkaindeksi 107), kyynäreet 0/0 sekä silmät terveet, PRA-B (kantaja). Kilpirauhastulokset ok,TGAa negat. Diluutio D/D terve. Näyttelyssä JUN ERI VASERT, AVO-ERI SA. Meri kisailee Rally-Tokossa MES-luokassa. Harrastaa agilityä ja VEPEä (kesäisin). Myös jälkiä ja hakua jonkin verran.

 Joulukuussa Meri oli poikansa Elmon luona kylässä viikon verran, ja silloin oli päässyt hakutreeneihin. Koskaan aikasemmin ei ole hakua treenannut pimeässä, mutta siellä oli kolme maalimiestä löytänyt pimeässä metsässä. Meri keskittyy hyvin kaikissa "työasioissa", eikä siihen vaikuta vaikka työpari olisi puolituttu ihminen.  Luonteeltaan Meri on rauhallinen ja sopeutuva. Tykkää leikkiä muiden koirien ja ihmisten kanssa.  Meille tulevat ihmiset otetaan vastaa ilosta haukkuen. Ihan vento vieraan ihmisen luokse ei mene juosten. Mutta kun huomaa, että me hyväksymme ihmisen, niin sekin hyväksyy. Ruoka-aika on Merille hyvin tärkeä kohokohta päivässä, joten motivoiminen nameilla onnistuu hyvin. Kotona tai reissussa ,kun Meri haluaa nukkua, niin hakeutuu rauhalliseen paikkaan. Iltaisin syliin tai kainaloon on ihana tulla rapsuteltavaksi.


Pentueen isä on Laku (Aquagruaz Patas Marrones). Ruskea valkoisin merkein. Terveystulokset: lonkat B/C (lonkkaindeksi 100), kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A (terve), Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Näyttelyssä  AVO-ERI, AVK 1, SERT. Luonnetestissä saanut 140 pistettä. Suorittanut käyttäytymiskokeen (BH).

 Laku on kaikkien kaveri. Harrastavat asuntovaunuilua, ja reissussakin poika tulee toimeen lasten ja aikuisten ihmisten sekä toisten koirien kanssa. Käydessämme Merin kanssa Lakun kotona, niin kovasti kiinnosti Meri, mutta tuli myös Marjon ja Jarin luokse rapsuteltavaksi välillä.Meillä kyläili yhden yön seudun, ja hienosti sopeutui vieraaseen paikkaan, vieraiden ihmisten ja koirien kanssa.

Treenaa PK hakua, ja siinä oppi helposti kaikki osiot etsinnän, rullatuonnin ja näytön. Tokoilua on tarkoitus lähteä kisaaman, kun Lakusta kaikki tekeminen on huippu kivaa. Temppujen opettelu kotona on hauskaa, mutta osaa kotona  rauhoittua, ja kainalossa on kiva makoilla.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,52%  kuuden sukupolven mukaan.


Alla vasemmalla Laku ja oikealla Meri.

**************************************************************************************************************************************
Leijonakuningas-pentue

(Syntyivät 9.12.2017)


Urokset:   Maravilloso Scar Del Rey León   "Papu"

                 Maravilloso Simba Del Rey León   "Leo"

                 Maravilloso Nuka Del Rey León   "Mysti"

Nartut:      Maravilloso Kiara Del Rey León   "Leona"

                 Maravilloso Sarafina Del Rey León   "Rieska"

                 Maravilloso Nala Del Rey León   "Alma"


Emona pentueelle on Nala (Maravilloso Jovencita).  Terveystulokset: Lonkat B/B, kyynärnivelet 0/0,, silmät terveet, PRA-A vanhempien mukaan,kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutioD/D. Näyttelytulos AVO ERI.

Nala asustaa perheessä, jossa kolme kouluikäistä lasta. On ollut ihana seurata, kuinka Nala ja lapset tulevt toimeen, sekä kuinka Nala tottelee lapsia. Rakastaa makoilla lasten kanssa sohvalla rapsutettavana  Hajutyöskentely kurssin käynyt. Harrastaa agilityä meidän kasvateille järjestetyssä ryhmässä. Siinä Nala on kyllä tosi taitava.Kuulokoirakoulun pääsi aloittamaan keväällä 2016 läpäistyään koulun testin. Mutta harmiksemme koululta loppuivat rahat. Mutta perusasioita kerkesi opiskella. Nala toimii perheen tarpeille kuulokoirana, kun lapset ovat kuuroja (käytävät kuulolaitetta). Muutama vuosi sitten Nala bongasi metsässä lenkillä sairaskohtauksen saaneet 80-vuotiaan mummon, joka makasi maassa tajuttomana. Näin Nala pelasti mummon hengen. <3


Isänä on Elmo (lempparinimiä Emlo, sir Elwood) (Maravilloso Logro). Terveystulokset: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A (tutkittu),kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, diluutio vanhempien mukaan D/D, selkä kuvattu terveeksi. Näyttelytulos AVO-H. 

Elmo on pääosin rauhallinen tuumailija ja tarkkailija, joka ei turhia hötkyile.Hän vahtii kotona omalta tarkkailupaikaltaan, rappustasanteelta meille tulevia ja pihassa liikkuvia, mutta ei hauku vaan joskus saattaa kuulua matalaa murinaa, kun pihassa menee toinen koira. Kotiin tulevat Elmo ottaa vastaan häntää heiluttaen esitellen saalistaan, joka on yleensä sukka, kenkä tai lelu. Muutenkin Elmo tykkää kanniskella tavaroita, erityisesti sukkia. Hän myös osaa tuoda niitä pyydettäessä. Vaikka perusluonne on rauhallinen, niin tietyistä asioista Elmo innostuu satasella jopa joskus niin että mopo keuliin ja poika saa hepulin. Näitä ovat frisbeen, hyppyesteet ja agilityputket sekä maalimiesten etsiminen hakumetsässä. Hra rauhallisuuden kanssa harjoitellaankin nykyisin myös malttia ja vireenhallintaan. Lisäksi Elmo rakastaa metsälenkkejä, jossa juoksuhepulit ovat sallittuja. Metsälenkeillä Elmon pravuuria ovat kivien päälle kiipeäminen eikä sieltä tulla alas ennenkuin on saatu namipalkka. 

Elmo harrastaa palveluskoiralajeja; pääasiassa jälkeä ja hakua, jossa ilmaisuna on rulla, koska Elmo ei juurikaan hauku. Myös esineruutu eli esine-etsintä on yksi Elmon lempijutuista.Elokuussa suoritti palveluskoirien soveltuvuuskokeen eli BH:n niin, että nyt olisi oikeus osallistua virallisiin palveluskoirakokeisiin. Jos hyppynoudot saa talven aikana reenattua kuntoon niin, eiköhän Elmo nähdä ensi keväänä/kesänä joissakin kisoissa. Lisäksi kisaa rally-tokossa AVO- luokassa, josta toivottavasti tämän talven aikana saa vielä kaksi hyväksyttyä tulosta ja nousee voittajaluokkaan.
Elmo tykkää kovasti uimisesta ja on kesällä käyneet kokeilemassa vepeä ja portugalin vesikoirien vesityökoetta. Talvella käy usein koirauimalassa. 
Elmo on oikea nenätyökoira ja noiden pk-lajien oppiminen on sille ollut kovin helppoa ja luontaista. Poika syttyy kun pääsee nenähommiin ja siellä on kovin sitoutunut hommiin, ja jopa hieman liiankin itsenäinen, vaikka muuten kotioloissa on mammanpoika. 

Yhdistelmän sukusiitosprosentti 1,17%  kuuden sukupolven mukaan

                                      Isä: Elmo                                                                                 Emä: Nala

**************************************************************************************************************************************
Saari-pentue

(syntyivät 7.11.2017))


Urokset: Maravilloso Faro Isla   "Elmo"

              Maravilloso Luz Isla   "Turo"

              Maravilloso Helado Isla   "Jaffa"

              Maravilloso Sol Isla   "Wertti"

              Maravilloso Paraiso Isla   "Niko"

              Maravilloso Encantado Isla   "Pedro"

Nartut:   Maravilloso Isla De Amor   "Malla"

              Maravilloso Tormenta Isla   "Hetta"

              Maravilloso Isla De Alegria   "Martta"


Emona Isla (Maravilloso Isla). Islan terveystiedot: lonkat B/B, kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D. Näyttelytulos JUN-ERI. Isla harrastaa ja kisailee (MES-luokassa) Rally-Tokossa. Kesäisin harrastaa myös VEPEÄ. Espanjanvesikoiraharrastajien leirillä elokuussa kokeili spanielintaipumuskokeen osioita, hienosti läpäisi ne. Tulevaisuudessa Taippareihin menee. Isla oli puoli vuotias, kun ensimmäisen kerran kävi paimentamassa lampaita. Hienosti luontainen taito tuli esiin paimennuksessa. Isla on myös kokeillut Noran kanssa erillaisia koirajuttuja, on aina innokas treenaamaan.

Isla on meidän sijoitustyttö, jota näemme vähintään kerran viikossa. Asustelee Noran luona, missä asustelee myös Islan tyttö Mida (myös sijoitustyttömme). Olemme tehneet yhdessä lomareissuja. Hienosti sopeutuu isompaankin koiralaumaan. Isla on kuin emonsa Myy, hyvin sopeutuvainen erillaisiin paikkoihin ja tilanteisiin. 


Isänä Fredde (Nadador Torbellino Furioso). Fredden terveystulokset: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, kilpirauhastulokset ok, TGAa Negat, Diluutio D/D (vanhempien mukaan), PRA-A (terve). Näyttelytulos AVO-ERI, SA. SPA1 (spanielientaipumuskoe). 

 "Fredde on vauhdikas ja työteliäs koira, joka on aina mukana siellä missä tapahtuu. Se tulee hyvin toimeen niin ihmisten kuin muiden koirienkin kanssa, mutta työmoodissa ollessaan ympärillä olevat  asiat ovat sille yhdentekeviä. Fredden kanssa harrastetaan eri koiralajeja laidasta laitaan, ja sen onkin monipuolisuudessaan mitä parhain treenikaveri. Sohvaperunaa tästä koirasta ei saa tekemälläkään. Hellyydenosoituksista ei erityisemmin välitä, yöllä kyllä pujahtaa emännän jalkopäähän nukkumaan."  - Tämä omistajansa Leenan kertomus Freddestä.

Kun haimme Fredden meille niin "tuli kuin kotiinsa". Sopeutui meille hyvin, vieraiden ihmisten ja koiralaumamme kanssa. Vieraita, kun kävi, otti nekin iloisesti häntä heiluan vastaan. Muutaman päivän vietti Noran luona, ja oli sielläkin hyvin rentona asettunut taloksi. Niin meillä kuin Noran luona tuli sohvalle rapsutettavaksi.


 Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,60%  kuuden sukupolven mukaan.                              Isä: "Fredde"                                                                                   Emä: "Isla"

**************************************************************************************************************************************P-pentue

(syntyivät 15.10.2017)


Urokset: Maravilloso Principe   "Papu"

              Maravilloso Pescador   "Torsti"

              Maravilloso Peluche   "Heikki"

Nartut:   Maravilloso Perla De Mar   "Malla"

              Maravilloso Perla Marron   "Tyyne"

              Maravilloso Perla De Rocio  "Indie"

              Maravilloso Pista Marron   "Luna"

              Maravilloso Pata Derecha   "Melli"

              Maravilloso Perla Almeja   "Manta"

              Maravilloso Princesa   "Nekku"

              Maravilloso Pantera   "Oili"


Emona Myy (Maravilloso Carmen) . Myyn terveystiedot: lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, PRA-A,  kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D. Näyttelytulos AVO-ERI, ROP, FI MVA. Myyn pääharrastus on Rally-Toko, siirtyi keväällä VOI-luokkaan. Harrastaa agilityä (kisannut, niin että, pääsi maxi-2 luokkkaan) ja VEPEä. Pari kertaa vuodessa käy paimentamassa lampaita. Jälkiä ja hakua silloin tällöin. SPA1 - spanielien taipumuskoekeen läpäissyt. Lukuisia muita koirajuttuja tehty. Myy on aina innokas tekemään, mitä koirajuttuja vaan lähdetään treenaamaan. Luonnetestissä sai 48 pistettä: Toimintakyky: kohtuullisen pieni, terävyys: kohtuullinen, ilman jälj. jääv. hyökkäyshalua, puolutushalu: pieni, taisteluhalu: kohtuullisen pieni, hermorakenne: vähän hermostunut, tempperamentti: kohtuullisen vilkas, kovuus: pehmeä, luoksepäästävyys: luoksepäästävä - aavistuksen pidättyväinen, laukauspelottomuus: laukausvarma.

Myyn kanssa on rento kulkea missä vaan, sopeutuu joka paikkaan. Kotioloissa tykkää olla ihmisen vieressä rapsuteltavana. Leluilla leikkimisestä innostuu, niinkuin "töitä" tehdessä. On hyvin sitkeä, kun haluaisi oman tahtonsa läpi, esim lelujen heittämisessä.


 Isänä Pluto ( Aquagruaz Frontano). Terveystiedot: lonkat A/A, kyynäsnivelet 0/0, silmät terveet, kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Selkätutkimus, VA0 (normaali), SP0 (puhdas), LTV1 (toinen ja kolmas ristinikama eivät ole normaalisti yhteen liittyneet. Plutoa ei selkä ole koskaan vaivannut.) Näyttelytulos NUO-ERI. Pluton perheen kuvaus hänestä: älykäs, seurallinen, tottelevainen, rapsutuksia rakastava. Pluto asuu perheessä, jossa on vanhemmat ja viisi lasta (vanhin jo täysikäinen) .

Kun kävimme Plutoon tutustumassa, niin otti meidät vastaan iloisesti häntä heiluen. Tuli luoksemme rapsuteltavaksi reippaasti. Meillä oli mukana neljä koiraa, kaikki päästi sisälle heidän kotiin ilman murinoita, häntä vaan heilui . Pentukoirankin (4kk) otti hienosti vastaan, ei välittänyt vaikka tuli iholle. 

Pluto kyläili meillä sitten kolme päivää elokuussa. Meille tullessa hyvin itsevarmasti asteli sisään, vaikka tytöt haukkuivatkin. Hyvin seurallinen ja vieraatkin otti vastaan häntä heiluen. Rapsutuksia tuli hakemaan sohvalle meidän viereen maate käyden. Vaikka olimme vieraita hälle, niin hyvin totteli meitä. Todella suloinen poika.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti 0,89%  kuuden sukupolven mukaan.

                                                     Isä: "Pluto"                                           Emo: "Myy"

**************************************************************************************************************************************O-Pentue

(synt. 28.02.2017)

Urokset:  Maravilloso Oso Der Mar Del Rey   "Smokey"

               Maravilloso Osito De Peluche   "Risto"

               Maravilloso Osado Marinero   "Pablo"

               Maravilloso Oso Beis   "Valo"
Nartut:    Maravilloso Osa De Peluche   "Mindy"

               Maravilloso Ondas De Sirena   "Iines"

               Maravilloso Orgullosa Cisne   "Elsa"

               Maravilloso Ola Nude   "Nano"


Emona on Luna, Maravilloso La Sirenita. Lunan terveystiedot: lonkat B/A, kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A (tutkittu 24.10.-16), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutito D/D (terve, vanhempien mukaan). Näyttelytulos NUO ERI, NUK 2, SA. Lunan pääharrastus on agility. Kaksi kertaa viikossa treenaa perheen 14-v. tytön kanssa. Luna harrastaa myös koirafrisbeetä ja Rally-Tokoa. Ihaillen olen katsonut kuinka Luna toimii tytön kanssa, siinä yhteistyötä parhaimmillaan. Luna oli meidän kanssa 7kk ikäisena Espanjanvesikoiraharrastajien leirillä, ja siellä harjoittelimme hajutyöskentelyä. Luna oli tosi taitava siinä. Ohjaaja Jari Parkkisenniemi antoi meille vaikeampia tehtäviä kuin monelle muulle, hän kehui kuinka taitava ikäisekseen Luna on. Hienosti osasi merkkata oikean hajupurkin.

Luna asustaa perheessä, jossa on kolme lasta ja kuusi vuotias perrotyttö, sekä tietenkin perheen vanhemmat.

Luna on sosiaalinen, innokas ja taitava treenikoira, virtaa neidissä riittää. Alta löydät L-pentueen kohdalta  kuvaukset Lunan vanhemmista.


Isänä on Caro, Maravilloso Jerez. Caron terveystulokset: lonkat B/B, kyynäreet 0/0, silmät terveet, PRA-A (vanhempien mukaan), kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO EH, AVK 2. Caro harrastaa Rally-Tokoa ja agilityä. Caro asustaa kahden aikuisen ihmisen ja 9kk ikäisen perropojan kanssa. Usein heillä vierailee aikuiset lapset ja lapsenlapsia. Kaikkien kanssa Caro tulee hyvin toimeen ikään katsomatta. Eläinlääkäreitä yllättänyt sosiaalisuudellaan, ja kun on niin helppo käsitellä. Saattaa nuollaista heidän naamaakin tarkastuksen loputtua. Caro on kuin isänsä; mamman kainalossa on niiiiin hyvä olla. :)

Caro on sosiaalinen ja taitava treenikoira. Intoa riittää vaikka mitä tehtäis. Alta löydät on J-pentueen kohdalta kertomukset Caron vanhemmista.


Niin Lunan kuin Caron kehitystä olemme saaneet seurata syntymästä lähtien tähän päivään (ja varmasti/toivottavasti myös eteenpäinkin), ja siksi tunnemme vanhemmat tosi hyvin. Molemmat käyvät meidän kasvateille järjestämässä ns perjantaitreeneissä lähes joka viikko. Molemmat ovat olleet meillä kotonamme hoidossa muutamasta päivästä pariin viikkoon.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti  1,17%  kuuden sukupolven mukaan.

                                                     Isä: "Caro"                                           Emo: "Luna"

**************************************************************************************************************************************
Frozen-Pentue

(synt. 22.11.2016)


Urokset:  Maravilloso Frozen Kristoff   "Taavi"

              Maravilloso Frozen Sven   "Iivari"

              Maravilloso Frozen Olaf   "Capone"

Nartut:    Maravilloso Frozen Elsa   "Soma"

              Maravilloso Frozen Bulda   "Elli"

              Maravilloso Frozen Anna   "Oona"


Emona on Mansi, Maravilloso Frutilla. Mansin terveystiedot: lonkat C/C, kyynäreet 0/0, polvilumpioluksaatio 0/0, silmät terveet, PRA-A. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat, Diluutio D/D (terve). Näyttelyssä AVO ERI, AVK 2. Mansin pääharrastus on agility, sitä on kaksi-kolme kertaa viikossa. Siinä vauhtia riittää radalla. Kotona myös on Dobo pallo, jolla tykkää Milliksen kanssa jumpata. Myös monet ns sirkustemput ovat Mansin mielipuuhia. Myös kotioloissa ja lenkeillä tekevät kaikenlaisia koirajuttuja mm. etsimistä - nenä työskentelyä. Välillä Mansi käy Royn kanssa treenailemassa koirafribeetä. Mansi asustaa Milliksen ja Royn kanssa. Perheeseen kuulu Mansin lisäksi Muru ja Maito perrotytöt. Meillä Vihdissä tytöt vierailevat usein Milliksen ja Royn kanssa. Joten Mansikin on kuin kotonaan meillä - meidän tytöt sekä Milliksen ja Royn tytöt ovat kuin yhtä perrolaumaa.


Isänä on Sisu, Green Perry's Nevado Neto. Sisun terveystiedot: lonkat A/A, kyynäreet 0/0, silmät terveet. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Näyttelytulos: AVO ERI, AVK 1. Luonnetestattu ja pisteitä 176 (koiranetistä voit lukea koko luonnetestin tuloksen. Tässä vain muutama poiminto: Hermorakenne - tasapainoinen, luoksepäästävyys -  hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin).

Sisu on energinen, joskin vanhemmilla päivillään hieman rauhoittunut vesikoirauros. Herra oli varsinkin nuorena hyvin
 vauhdikas ja omapäinen, joten monet väännöt on käyty. Nykyään on edelleen itsenäinen ja omapäinenkin, mutta elämänkokemus on osoittanut ettei kaikesta tarvitse hötkyillä tai vääntää. Sisu on ensimmäiset vuotensa asunut kerrostalossa ja se menikin varsin mallikkaasti. Kuitenkin viihtyy paremmin maalla, jossa nyt asutaan kahden lapsen, kahden aikuisen ja kahden vesikoirauroksen perheessä. Sisu on hyvin ihmisrakas ja viihtyy kaikenkokoisten ja -ikäisten seurassa. Kotona, etenkin ulkona, Sisu haluaa olla mukana ihmisten askareissa ja leikeissä. Sisun mielipuuhiin kuuluu noutaminen, etsiminen ja erityisesti metsässä ulkoilu, sekä tietenkin uiminen! Sisu on nopea oppimaan ja palkinnoksi riittää usein pallon/kepin/kävyn heitto.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti  2,87%  kuuden sukupolven mukaan 

                                             Emä: "Mansi"                                           Isä: "Sisu"

**************************************************************************************************************************************
N-Pentue

(synt. 8.10.2016) 


Urokset:  Maravilloso Noche Rey  "Mauno"

              Maravilloso Noche Caluroso  "Puhti"

              Maravilloso Noche Beso  "Sulo"

              Maravilloso Noche Viento "Otto"

Nartut:    Maravilloso Noche Luna  "Tudde"

              Maravilloso Noche Fragancia  "Peppi"

              Maravilloso Noche Oscura  "Vida"

              Maravilloso Noche Perla  "Mimosa"

              Maravilloso Noche Tibia  "Nella"

              Maravilloso Noche Niebla  "Elli"


Emona Meri, Aquatic Mama Cocha. Merin lonkat B/B, kyynäreet 0/0 sekä silmät terveet, PRA-B. Kilpirauhastulokset ok,TGAa negat. Diluutio D/D terve. Näyttelyssä JUN ERI VASERT, AVO-ERI SA. Meri harrastaa ja kisailee Rally-Tokossa VOI-luokassa. Muita harrastuksia on VEPE ja agilityä. Jälki- ja hajutyöskentely kursseja ollaan käyty. Kun Meri lähtee "töihin" niin se ei näe kuin sen henkilön, jonka kanssa lähtee. Keskittyy täysin siihen. Rally-Tokossakin, niin ei näe muita koiria, kuin vain ohjaajansa. Luonteeltaan Meri on rauhallinen ja sopeutuva. Tykkää leikkiä muiden koirien kanssa, varsinkin meillä vierailevian urosten kanssa. Myös ihmiset ovat Merin mielestä kivoja. Ihan vento vieraan ihmisen luokse ei mene juosten. Mutta kun huomaa, että me hyväksymme ihmisen, niin sekin hyväksyy. Ruoka-aika on Merille hyvin tärkeä kohokohta päivässä. Merin on pystynyt motivoimaan namipaloilla, silloin tekee lähes mitä vaan, kun namia on tiedossa.


Isänä on Bonachón Pedros Heavy G.  Pedron lonkat A/A, kyynäreet 0/0 sekä silmät terveet, PRA-A. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Pedrosta ei ole tutkittu Diluutiota (emä terve ja isä kantaja). Joten Pedro ei ole sairas. Näyttelyssä NUO-ERI. Pedro asustelee 4-henkisessä perheessä, kaverina toinen vesikoirauros. Pedro on toimelias rento poika.Se on aina valmiina lähtemään, oli sitten kyse tokosta, agilitysta tai vain lenkkeilystä. Harrastuksissaan se tekee kaiken täysillä, oppii nopeasti ja keskittyy hyvin hommiinsa. Se ei jännitä eikä hötkyile uusissa paikoissa tai tilanteissa ja touhukkuutensa vastapainona pystyy/osaa myös rentoutua paikasta riippumatta. Innokkaasta ja avoimesta luonteestaan johtuen Pedro leikkii mielellään toisten koirien kanssa ja tykkää "pusutella" kaikkia rapsuttajiaan.


Yhdistelmän sukusiitosprosentti  0,54% kuuden sukupolven mukaan.

                              Isä: "Pedro"                                                                       Emä: "Meri"

*************************************************************************************************************M-Pentue

(synt. 16.4.2016) 


Urokset: Maravilloso Maizal  "Toffi"

             Maravilloso Marinero  "Nero"

             Maravilloso Milagro  "Ozzy"

             Maravilloso Marrón  "Rene"

Nartut:   Maravilloso Marca  "Mila"
             Maravilloso Mente  "Maisi"
             Maravilloso Margarita  "Mida"
             Maravilloso Morena  "Valma"
             Maravilloso Mariposa  "Manna"

Emona Isla, Maravilloso Isla. Islan lonkat B/B, kyynäreet 0/0 sekä terveet silmät. Kilpirauhastulokset ok, TGAa negat. Diluutio D/D terve. Isla harrastaa ja kisailee Rally-Toko ALO-luokassa.On ilo katsella kuinka Isla tekee rataa Noran kanssa, häntä heiluu ja kontakti Noraan pysyy koko ajan. Tehtävät toteuttaa salaman nopeasti. Nora on Islan kanssa kokeillut erillaisia koiraharrastuksia: agilityä, koirafribeetä. Islan ollessa puoli vuotias olimme porukalla paimentamassa lampaita. Isla ymmärsi heti miten pitää paimentaa. Lähti heti ohjaamaan karanneen lampaan takaisin laumaan. Se hämmästytti meidät kaikki. Isla on luonteeltaan avoin niin ihmisiä kuin muita koiria kohtaan.


Isänä Toffe, Nuutuksen Toffee. Toffen lonkat B/B, kyynäreet 0/0, silmissä ei periytyviä sairauksia. Toffella traumaperäinen verkkokalvon irtoama. Toffe harrastaa ja kisailee agility Maxi 1:ssä. Toimii kaverikoirana. Ja sen kyllä huomasi, kun tavattiin agilityhallin pihalla. Toffe tuli iloisena meitä moikkaamaan. Kun Turo lähti toisen koiransa kanssa treenaamaan, niin Toffe jäi meidän vieraiden ihmisten kanssa luottavaisin mielin ja rauhallisesti odottamaan vuoroaan. Kun sen treenivuoro tuli, näimme kuinka innokkaasti ja taidokkaasti meni radalla. Aikoinaan näyttelyssä ihastuimme Toffeen. Käytös ja ulkonäkö miellytti meitä. Toffe kokeillut MeJää. Suorittannut Spanielien taipumuskokeen SPA1. Näyttelyssä JUN-ERI.


Sukusiitosprosentti 1,97% kuuden sukupolven mukaan

                               Isä: "Toffe"                                                                          Emä: "Isla"

*************************************************************************************************************Carmen-P
entue
  

(synt.9.3.2016)


Urokset: Maravilloso Bizet  "Vilho"

             Maravilloso Remendado  "Romeo"

             Maravilloso Dancairo  "Bob"

             Maravilloso Andres  "Nero"

             Maravilloso Zuniga  "Touho"

             Maravilloso Escamillo  "Milo"

             Maravilloso Moralés  "Myrsky"

             Maravilloso Don José  "Paju"

Nartut:   Maravilloso Mercedes  "Tiuku"

Emona Myy, Maravilloso Carmen.  Myyllä on A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, sekä terveet silmät. Kilpirauhastulokset OK, TGAa negat, diluutio D/D (terve). Myy suorittanut Spanielien taipumuskokeen hyväksytysti, SPA1. Harrastaa ja kisailee agility maxi2:ssa.Haju työskentely on aivan mahtavaa. Sitäkin kokeiltu MeJässä (ohjaajat sanoivat, että noin hyvä, niin MeJä-kokeeseen vaan), Haussa (ihmisjälki), hirvensorkalla tehty jälki. Rally-Toko aloitettiin harrastusmielessä vuosi sitten. ALO-luokka suoritettu. VEPEä harrastanut kahtena kesänä. Myyn kanssa on kiva lähteä treeneihin, kun aina se on valmis ja innokas. Monesti yllättää Marjon taidoillaan. Kotioloissa rauhallinen, kylläkin leikkiminen maistuu aina. Myy on sosiaalinen, ensin kyllä pitää vähän katsoa millainen vieras ihminen on, mutta nopeasti tutustuu.

Isänä Tarmo, Ran-Plan Chocospeed. Tarmolla on A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, terveet silmät. Kilpirauhastulokset OK, TGAa negat, diluutio D/D. Näyttelystä mm AVO-ERI. Tarmo on iloinen poika. Asustelee maalaistalossa, jossa lehmiä, vasikoita, kissoja sekä perrouros. Sopeutuu ja käyttäytyy hienosti eri paikoissa ja erillaisten ihmisten kanssa, on kyse sitten aikuisista tai lapsista. Tarmo on Mansin isä. Mansi on reipas agilityharrastaja. Mansin veljellä on aivan mahtava luonne. Joten innolla odotamme näistä pennuista ihania ja eloisia perropentuja.

20.4 Tarmon omistaja soitti ja kertoi kuinka Tarmo lähtenyt naapuriin muuttaneiden lasten (12v->) kanssa lenkille. Hienosti oli käyttäytynyt ja lenkki sujunut mukavasti, vaikka Tarmolla ei kokemusta isommista lapsista (Tarmon perheessä pari vuotias lapsi). Lapset olivat Tarmolle vieraita. Sen jälkeen lapset käyneet hakemassa Tarmoa lenkille useamman kerran. Jopa käyttäneet Tarmoa heidän kotonaan, jossa useita eri ikäisiä lapsia. Siellä haistellut rauhallisesti paikat, eikä ollut moksiskaan ympärillä olevasta hälinästä.

Sukusiitosprosentti 1,12% kuuden sukupolven mukaan 

Emä: "Myy"                                                                                    Isä: "Tarmo"

**************************************************************************************************************************************Disney-Pentue
 

(31.8.2015)

Urokset: Maravilloso Peter Pan  "Rudi"

             Maravilloso Robin Hood  "Osku"
Nartut:   Maravilloso Pocahontas  "Siiri"
             Maravilloso Cinderella  "Peppi" (Pepillä oma blogi täällä!)
             Maravilloso Little Mermaid  "Maito"

31.8.2015 Mansille (Maravilloso Frutilla) ja Nagalle (Bonachón Morich) syntyi 5 karvaista rakkauspalleroa. Tämä on Mansin ensimmäinen pentue.

Mansi on rakkautta rakastava ja rakkautta antava koira, joka tykkää kaikenlaisesta harrastamisesta. Kotona Mansin lempileikkeihin kuuluu piilos- ja etsintäleikit. Mansi on myös kova käyttämään nenäänsä ja omaa todella tarkan hajuaistin. Pääharrastus on Agility, jossa Mansi kilpailee Milliksen kanssa. Mansi tykkää myös Dobosta ja uusimpana harrastuksena Mansille on tullut koirafrisbee. Välillä Mansi käy sijaistamassa "isosiskoa" Murua Rally-Tokotreeneissä. Näyttelyistä paras tulos AVO-ERI. Lonkat C/C (eläinlääkärin mukaan hyvin lähellä B/B) . Kyynärnivelet 0/0. Polvilumpio 0/0. Epävirallinen selkäkuva OK. Ei perinnöllisisä silmäsairauksia. Kilpirauhanen OK, TGA negat. Diluutio D/D (terve).

Mansin kanssa menimme Nagan luokse kesäkuun lopussa. Pariskunta alkoi leikkimään ja juoksentelamman heti. Näin näyttivät meille, että tykkäävät toisistaan. Marjo ja Jari olivat Nagan tavanneet jo 29.3 Turussa näyttelyssä. Naga oli siellä rauhallinen ja kauniisti esiintyvä nuori herra. Tuli veljensä kanssa heti moikkaamaan meitä. Naga elää perrolaumassa, jossa on narttuja sekä uroksia. Sen pääharrastus on agility, jossa kilpailee medi 3-luokassa. Naga on kuuliainen ja oppivainen uros. Meille tullessa kotiutui samantien laumaamme. Oli niin narttujemme kuin meidän perheen ihmisten kanssa heti kaveria. Naga hurmasi meidät täysin <3 . Näyttelytulos AVO-EH. Lonkat A/A. Kyynärnivelet 0/0. Ei perinnöllisisä silmäsairauksia. Kilpirauhanen OK, TGA negat. Diluutio D/d (kantaja). 


Sukusiitosprosentti 1,77% kuuden sukupolven mukaan 

Emä: "Mansi"                                                                                                  Isä: "Naga"

**************************************************************************************************************************************L-Pentue 

(Synt. 19.1.2015)

Urokset: Maravilloso Lamer "Carlos"
             Maravilloso Leonardo "Bosse"
             Maravilloso Las Ola "Osku"
             Maravilloso Lustre "Nuka"
             Maravilloso Labio "Laku"
             Maravilloso Logro "Elmo"

Nartut:   Maravilloso La Sirenita "Luna"
             Maravilloso La Corazon "Fanny"
             Maravilloso La Nina Bonita "Luna"

19.1.2015 Meri (Aquatic Mama Cocha):lle ja Loimu ( Bonachón Noah):lle syntyi yhdeksen kaunista pentua.

MERI on kotioloissa rauhallinen, mutta metsässä lenkillä ja treeneissä virtaa löytyy. Merin pääharrastus on Rally-Toko. Agilityä harrastaa omaksi iloksi. Uimista rakastaa, nauttii uida itsekseen. Vepeä käytiin kokeilemassa elokuussa - ohjaajat olivat sitä mieltä, että kyllä Meristä hyvä Vepekoira tulisi. Intoa löytyi ja Meri osoitti minulle työntäen köyttä minulle , että se haluaisi pelastaa veneen uudelleen järveltä. Meri viihtyy laumassa, mutta väsymyksen iskiessä hakeutuu rauhalliseen paikkaan nukkumaan ollaan sitten missä tahansa. Näyttelyistä paras tulos SA, VASERT. Lonkat B/B , kyynäreet 0/0, ei perinnöllisiä silmäsairauksia, PRA-B (kantaja), kilpirauhanen OK ja TGA negat. Diluutio D/D (terve).

LOIMU hurmasi Merin ensi näkemällä, taisi tunne olla molemmin puoleinen. Reilu viikon pariskunta vietti yhteistä aikaa, ja koko ajan niillä oli hauskaa yhdessä. Loimun lähtiessä kotiin Meri meinasi lähteä Loimun mukaan. Ja kun Meri kutsuttiin pihaltamme sisälle, Loimu lähti Merin perässä sisälle.  Loimu hurmasi meidän koko perheen, niin kaksi- kuin nelijalkaiset. Sopeutui laumaamme heti, kun saapui meille. Sen kanssa oli helppo kulkea missä vain. Me otimme Loimun mukaan omiin perjantaitreeneihimme, siellä käyttäytyi tosi hienosti muita koiria kohtaan, sekä antoi vieraiden ihmisten rapsutella itseään - hyvin luottavainen. Loimu harrastaa perheensä kanssa patikointia. Ja sen kyllä huomaa, kroppa on hyvin timmissä kunnossa. Näyttelyistä paras tulos  SA, VSP, SERT, CACIB. Lonkat A/A, kyynäreet 0/0 , ei perinnöllisiä silmäsairauksia, kilpirauhanen OK ja TGA negat. Diluutio D/D (terve).

Loimun omistajan lausetta lainatakseni: Tästä yhdistelmästä syntyy hyvä luonteisia ja kauniita pentuja. Itse lisäisimme, että myös terveitä niinkuin vanhemmat.

Sukusiitosprosentti 1,28% kuuden sukupolven mukaan 

Isä: "Loimu"                                                                            Emä: "Meri"

**************************************************************************************************************************************J-Pentue
 

(Synt. 6.8.2014)

Urokset:   Maravilloso Jerez "Caro"
               Maravilloso Jaguar "Silli"
               Maravilloso Joven Amo "Paco"

Nartut:     Maravilloso Joya "Lilli"
               Maravilloso Jardinera "Rilla"
               Maravilloso Jovencita "Nala"
               Maravilloso Jasmine "Bibi"

6.8.2014 Miisalle ja Lucalle syntyi pentue. Yhdistelmä Maravilloso Esmeralda (Miisa) ja Ay Picaro Quinto (Luca) . 

Miisa on kuin emonsa Myy iloinen, aktiivinen ja kaikkien kaveri. Rakenteeltaankin hyvin samanlainen. Olemme sanoneetkin, että ovat kuin kaksosia. Erona vain, että Myy on ruskea ja Miisa musta pohjaväriltään. Miisan lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, polvilumpio 0/0, silmät: terveet, vain yksi ylimääräinen ripsi. Kilpirauhasnäytteet ok. Harrastukset agility, patikoiminen. On käynyt perustoko- ja hajunerottelukoulutukset (osaa ilmaista istumalla kuivatun kanttarellin). Vedestä noudot onnistuu, innokas uimari. Näyttelystä ROP, SERT.


Luca on hurmaava herrasmies. Miisalla ja Lucalla rakkaus syttyi ensisilmäyksestä. Luca on kotioloissa rauhallinen, ja mamman kainalossa on ihana loikoilla. Ilmoittaa kaikki tontille tulijat, mutta tehtävän tehtyään rauhoittuu. Luca harrastaa Vepeä ja agility, etsijäkoirakoulutuksenkin on käynyt. Lucan lonkat A/A, kyynärnivelet 0/0, silmät terveet, kilpirauhasnäytteet ok.Diluutio D/D. Luonnetestistä saanut 144pistettä. Näyttelystä AVO ERI, SA .


Sukusiitosprpsentti 0,52% 6 sukupolven mukaan

    Isä: "Luca"                                  Emä: "Miisa"

**************************************************************************************************************************************I-Pentue

(27.11.2013)

Urokset: Maravilloso Impronta "Mara"
             Maravilloso Invento "Poju"

Nartut:   Maravilloso Instante "Nala"
             Maravilloso Intelecto "Lilo"
             Maravilloso Islote "Lara"
             Maravilloso Influjo "Toffi"
             Maravilloso Illusia "Nala"
             Maravilloso Invierno "Nada"
             Maravilloso Isla "Isla" 

27.11.2013 Syntyi Tumpille ja Myylle 9 pentua. 2 urosta ja 7 narttua.

Emä on Maravilloso Carmen "Myy" (vanhemmat: Carmeliteofgold x FI MVA Aquatic Aquilo). Myyllä on mahtava luonne, iloinen, motivoitunut ja ystävällinen kaikille karvoihin katsomatta. Myyllä on A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, sekä terveet silmät. Myy omaa upean rakenteen ja on FI MVA eli Suomen muotovalio. Myy harrastaa agilitya, ja ratojen suoritus onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Pentueen isä, Herman's Tuyu "Tumppi" on todella ystävällinen, hyvä luonteinen ja sopeutuvainen perrouros, joka on syntynyt 25.9.2007. Tämä on Tumpin kolmas pentue. Näyttelyissä Tumppi on arvosteltu sertin arvoiseksi. Sukusiitosprosentti 0,99% 6 sukupolven mukaan
Sukutaulu

Isä: Herman's Tuyu "Tumppi"                                                Emä: Maravilloso Carmen "Myy" 

**************************************************************************************************************************************H-Pentue

(17.11.2013)

Urokset:   Maravilloso Hiawatha "Pablo"
               Maravilloso Hombre Del Saco "Lacu"
               Maravilloso Hombre Humor "Hessu"
               Maravilloso Hombre Besito "Rino"
               Maravilloso Hombre Honesto "Manu"
               Maravilloso Hallazgo "Figo"
               Maravilloso Hombre Heroe "Pepsi"

Nartut:     Maravilloso Heroina "Venla"
               Maravilloso Hada Madrina "Milli"

17.11.2013 syntyi Merille ja Börjelle kaksi tyttöä ja seitsemän poikaa. Nartuista toinen on musta valkoisin merkein ja toinen ruskea valkoisin merkein. Uroksista kaksi on ruskeavalkoisin merkein ja loput mustia valkoisin merkein.

Emä Aquatic Mama Cocha "Meri" on rauhallinen ja todella ystävällinen. Meri on pärjännyt hyvin Rally-tokossa ja harrastaa myös agilityä. Näyttelyissä Meri on saanut vara-sertin. Meri oppii nopeasti uudet asiat ja isännän mukaan ei ole "turha hötkyilijä", vaan mielellään seuraa tilannetta rauhallisena :)

Pentueen isä on Kirsun Besito de Banquero "Börje". Börje harrastaa agilityä, pitkiä lenkkejä ja käy koiraleireillä. Börje on sopeutuvainen ja hyvä luonteinen, sekä omaa komean ulkonäön, jota on arvosteluissakin kehuttu.  Sukusiitosprpsentti 1,42% 6 sukupolven mukaan
Sukutaulu

Isä: Kirsun Besito De Banquero "Börje"                          Emä: Aquatic Mama Cocha "Meri"

**************************************************************************************************************************************F-Pentue

(5.5.2013)

Urokset:  Maravilloso Fenomeno "Remo"

Nartut:   Maravilloso Frutilla "Mansi"

05.05.2013 syntyi Maravilloson kolmas pentue. Maailmaan tupsahti yön aikana 2 valkoista pienokaista ruskein merkein. Tänään on 5.11.2013 ja Mansi & Remo tänään puolivuotiaita! Onnea! Molemmat ovat reippaita, vilkkaita ja sosiaalisia. Elämän ensimmäinen puolivuotta on mennyt molemmilla hyvin.


Sukusiitosprosentti 2,23% 6 sukupolven mukaan

Sukutaulu

         Emä: Aquatic Artemis "Valo"                                                        Isä: Ran-Plan Chocospeed "Tarmo"  

**************************************************************************************************************************************E-Pentue

(6.4.2012)

Urokset: Maravilloso Encanto "Rölli"
             Maravilloso Eridanus "Aku"
             Maravilloso Equuleos "Poju"
             Maravilloso Escobar "Arttu"
             Maravilloso Escudo "Vili"
             Maravilloso Erasmo "Topi"

Nartut:   Maravilloso Esmeralda "Miisa"
             Maravilloso Esperanza "Riesa" 

06.04.2012 maailmaan syntyi Maravilloson toinen pentue. Toinen nartuista ja kaksi uroksista ovat valkoisia mustin merkein, ja loput mustia valksoisin merkein. Lisätietoja pentueen vanhemmista, sukutaulusta ja E-kasvateista löytyy alempaa.

Emänä on ensimmäisestä pentueestamme oleva Maravilloso Carmen "Myy" (Carmeliteofgold x FI MVA Aquatic Aquilo). Myyllä on mahtava luonne, iloinen, motivoitunut ja ystävällinen kaikille karvoihin katsomatta. Myyllä, kuten myös kaikilla tutkituilla sisaruksilla, on A/A lonkat, 0/0 kyynäreet, sekä terveet silmät. Myy harrastaa agilitya, ja ratojen suoritus onnistuu helposti ja vaivattomasti.

Pentueen isä, Concurrido Lino "Lino" (Bonachon Anda x Urkon de Ubrique), on komea, musta valkoinen, hurmaava perrouros, joka on syntynyt 14.1.2006. Lino omaa mahtavan luonteen ja on hyvin terve, A/A-lonkat, 0/0 kyynäret ja terveet silmät. Lino harrastaa jälkeä, agilitya ja tottelevaisuutta. Näyttelykäyntejä on kertynyt vain 3, mutta tulokset ovat hienoja, kaikilta kolmelta tiukalta suomalaistuomarilta tullut EH tai ERI. Linon omistaa Nina Salminen, kiitos vielä tästä hienosta mahdollisuudesta!Sukusiitosprosentti 1.34% 6 sukupolven mukaan


Sukutaulu

           Emä: Maravilloso Carmen "Myy"                                         Isä: Concurrido Lino "Lino" 

**************************************************************************************************************************************C-Pentue

(17.3.2010)

Urokset:  Maravilloso Columbus "Lupu"
              Maravilloso Casper "Cola" (A/A, 0/0, terveet silmät)
              Maravilloso Chelviz "Tatu"
              Maravilloso Christobal "Osku"

Nartut:    Maravilloso Carmila "Minttu" (A/A, 0/0, terveet silmät)
              Maravilloso Carmen "Myy"(A/A, 0/0, terveet silmät)

Maravilloson ensimmäinen pentue syntyi 17.3.2010 ja pentue oli suuri, 4 komeaa urosta ja 2 kaunista narttua. Pennut saivat hyvät, rakastavat kodit ja on ollut ilo olla koirien elämässä mukana heidän kasvaessaan. Kasvatteja on myös näkynyt paljon sekä agilityssä että näyttelykehissä. Suuri kiitos siitä kuuluu teille!


Sukusiitosprosentti 3.02% 6 sukupolven mukaan


Sukutaulu

           E: Carmeliteofgold "Minni"                                                     I:  FI MVA Aquatic Aquilo "Muffe"

Maravilloson-pentueet:

?-pentue (2020)

Lady and the Tramp-pentue(2020)

T-pentue (2020)

Noche Amor-pentue (2020)

Navidad-pentue (2019)

S-pentue  (2019)

Under The Sea-pentue (2019)

Berries-pentue (2019)

R-pentue (2018) 

Leijonakuningas-pentue  (2017)

Saari-pentue (2017)

P-pentue (2017)

O-Pentue (2017)
Frozen-Pentue (2016)

N-Pentue (2016)
M-Pentue (2016)

Carmen-Pentue (2016)
Disney-Pentue (2015)
L-Pentue (2015)
J-Pentue (2014)
I-Pentue (2013)
H-Pentue (2013)
F-Pentue (2013)
E-Pentue (2012)
C-Pentue (2010)

Pentue-kuvia löytyy Facebookin Maravilloso-sivulta sekä joitakin
kuva-Galleriastamme.